Pomoč in Pogosta vprašanja

Pogosto zastavljena vprašanja

Bazen z jekleno steno 5 vprašanj
 • Kako naj uporabim testne trakove Bestway?

  S testnimi trakovi se testira raven za “Prosti klor”, “pH” in “Skupno alkalnost”. Potopite en trak v vodo, ne več kot 46 cm (18 “) pod površino vode in ga nemudoma odstranite. Držite trak vodoravno 15 sekund, da preprečite kapljanje reaktanta iz ene testne blazinice na drugo. OPOMBA: Ne otresajte odvečne vode. Nemudoma primerjajte rezultate tako, da postavite 3 testne blazinice ob barvno skalo za enostavno primerjavo barv na steklenici s testnimi trakovi.

 • Ali deformacija jeklene stene vpliva na njeno stabilnost?

  Jeklena stena je dovolj močna, da ohrani svojo stabilnost, tudi če je zaradi naključnih udarcev rahlo deformira. To lahko vpliva samo na estetski vidik bazena.

 • Kako naj izpraznim bazen?

  Bazeni z jekleno steno Bestway so izdelani brez ventila za praznjenje. Za praznjenje vode iz bazena upoštevajte navodila in ustrezne diagrame spodaj: – Vstavite cev v vodo tako, da je popolnoma potopljena. – Pokrijte en konec z roko, da zadržite vodo v cevi. – Vzemite ven cev,z roko držite za konec cevi. – Položite cev na primerno mesto za praznjenje in odstranite roko iz konca cevi, da voda lahko steče. – Voda se bo začela odvajati samodejno.

 • Ali moram v zimskem času bazen razstaviti?

  Sama konstrukcija in uporaba visoko kakovostnih materialov omogoča, da vaš bazen z jekleno steno Bestway ostane sestavljen tudi pozimi. Vendar pa vam priporočamo, da storite naslednje: – Spustite nivo vode pod priključne ventile (ker led lahko poškoduje ventile). – Pokrijte bazen, da se prepreči nalaganje umazanije in prahu. Razstavite črpalko in cevi.

 • Ali priporočate uporabo kemikalij za bazene?

  Da, priporočamo uporabo kemikalij za bazen, s katerimi se vzdržuje pravilno kemijo vode vašega bazena. Uporaba kemikalij lahko zmanjša pogostost menjave vode med sezono. Pomembno je, da dosledno upoštevate varnostna navodila, zapisana na dokumentih in embalaži kemijskih izdelkov.

Bazeni 36 vprašanj
 • Kako naj ga shranim moj izdelek, kadar ga ne uporabljam?

  Izdelki so enostavni za shranjevanje. Pred shranjevanjem poskrbite, da je izdelek čist in suh. Priporočamo, da iz izdelka izpustite zrak, ga zvijete in shranite v vrečo iz platna.

 • Kako lahko popravim majhne luknje?

  Majhne luknje se lahko zelo hitro popravi bodisi z uporabo kompleta za popravilo, ki ste ga prejeli z vašim izdelkom, ali pa z uporabo Air Seal (U051/AS1); potrebno je počakati samo nekaj minut, da se popolnoma posuši.

 • Kakšne kemikalije je treba uporabiti za vzdrževanje vode?

  Prosimo obrnite se na vašega lokalnega dobavitelja kemikalij za vse informacije glede kemikalij za vzdrževanje. Dosledno upoštevajte navodila proizvajalca kemikalij.

 • Kolikokrat na leto moram zamenjati vodo?

  To je odvisno od tega, koliko uporabljate bazen in kako skrbno ga pokrivate in vzdržujete pravilno ravnotežje kemikalij. Če se vodo v bazenu pravilno vzdržuje, mora zdržati čez celo poletno sezono. Prosimo, da se za podrobne informacije o kemikalijah obrnete na vašega lokalnega dobavitelja kemikalij za bazen, ki vam bo lahko svetoval, kako najbolje vzdrževati čistost vode vašega bazena.

 • Ali sta pokrivalo za bazen in/ali podloga za tla priložena bazenu ob dobavi?

  Vsi kompleti ne vključujejo pokrivala za bazen in podloge za tla. Bestway ponuja veliko različnih kombinacij paketov, s katerimi pokriva različne potrebe. Podatek o tem, kaj je vključeno v vaš kupljeni komplet, je odtisnjen na embalaži.

 • Ali moram moj bazen pred zimo razstaviti?

  Zelo priporočamo, da pred zimo bazen razstavite. Nadzemni bazeni se lahko zrušijo pod težo ledu in snega, kar bo močno poškodovalo stene PVC bazena. Priporočamo, da bazen razstavite, ko temperatura pade pod 8ºC / 45ºF.

 • Kakšna je največja višina napolnjenosti bazena?

  Napolnite bazen z vodo tako, da napolnjena količina znaša 90% kapacitete bazena. Podatek o višini vode lahko najdete na sliki dimenzije bazena na embalaži izdelka. Nikoli ne poskušajte napolniti bazena prek spodnjega roba prečnega droga. Priporočamo, da pustite nekaj dodatnega prostora za premik vode, do katerega pride, ko so v bazenu kopalci. Zaradi izhlapevanja in redne uporabe med sezono bo morda potrebno bazen ponovno napolniti z vodo.

 • Kaj moram storiti, če opazim ostanke in umazanijo na tleh mojega bazena?

  V primeru delcev in umazanije na tleh bazena priporočamo, da uporabite komplet za vzdrževanje Bestway Deluxe ali pa izberete med široko paleto dodatne opreme za čiščenja Bestway. Uporaba ustrezne dodatne opreme za vzdrževanje vašega bazena lahko podaljša življenjsko dobo vode v vašem bazenu.

 • Kako naj izpraznim bazen?

  Odvijte pokrovček iz ventila za izpust, ki se nahaja na zunanji strani stene bazena. Priključite adapter na vrtno cev. Drugi konec cevi položite na mesto, kamor lahko voda pri praznjenju varno odteka. Privijte adapter cevi, da se odpre ventil za izpust. Opomba: Voda bo takoj začela odtekati. Ko je praznjenje zaključeno, odklopite cev in adapter. Ponovno namestite pokrovček na ventil za izpust na zunanji strani stene bazena. Prepričajte se, če je obloga bazena popolnoma suha, preden bazen za daljši čas shranite.

 • Zakaj barva v notranjosti mojega bazena bledi?

  Prekomerna uporaba kemikalij lahko povzroči, da barva notranjosti obloge zbledi; to je podobno kot pri kopalkah, ki sčasoma obledijo zaradi ponavljajočega stika s klorirano vodo.

 • Kakšna je pravilna odčitana vrednost kemikalij?

  Prosti klor: 0 – 0ppm Kombinirani klor: <4ppm pH 4 - 6 Skupna alkalnost: 80 - 120ppm Trdota kalcija: 250 - 500ppm Stabilizator (cianurinska kislina): 30 -50ppm

 • Kako pogosto moram preverjati raven kemikalij v mojem bazenu?

  Tehnična ekipa Bestway priporoča, da raven kemikalij v bazenu testirate pred vsako uporabo vašega bazena.

 • Zakaj vstopni in izstopni ventili puščajo?

  A. Cevne objemke so zrahljane in jih je treba ustrezno pritegniti. B. O-obroč cevi ni v pravilnem položaju ali je poškodovan. C. Cev je pretrgana in/ali jo je treba zamenjati.

 • Ali je varno skočiti ali se potopiti v bazen iz lestve ali katere koli vrste platforme?

  Ne. Prepovedano je skočiti ali se potopiti v bazen. Bestway ne prodaja bazenov, ki bi bili dovolj globoki za takšne aktivnosti. Neupoštevanja te prepovedi ima lahko za posledico hudo telesno poškodbo, paralizo ali smrt.

 • Kako naj uporabim testne trakove Bestway?

  S testnimi trakovi se testira raven za “Prosti klor”, “pH” in “Skupno alkalnost”. Potopite en trak v vodo, ne več kot 46 cm (18 “) pod površino vode in ga nemudoma odstranite. Držite trak vodoravno 15 sekund, da preprečite kapljanje reaktanta iz ene testne blazinice na drugo. OPOMBA: Ne otresajte odvečne vode. Nemudoma primerjajte rezultate tako, da postavite 3 testne blazinice ob barvno skalo za enostavno primerjavo barv na steklenici s testnimi trakovi.

 • Kako moram očistiti in shraniti moj bazen Bestway?

  Bazen je treba temeljito očistiti z raztopino blagega mila in vode ter skrbno sprati ostanke mila in umazanije. Pred shranjevanjem se prepričajte, če je bazen popolnoma suh. Bazen je treba hraniti v zaprtem prostoru, pri zmerni temperaturi med 5 °C in 38 °C (41 °F – 100 °F). Hranite bazen odmaknjeno od kemikalij, glodavcev in izven dosega otrok.

 • Kako lahko odpravim uhajanje v mojem bazenu?

  Če želite popraviti luknjo, bazena ni potrebno izprazniti. V vaši lokalni trgovini z bazeni/opremo lahko kupite samolepilne krpice za popravilo pod vodo. Za zunanjo uporabo uporabite priloženo krpico za popravilo. Za popravilo notranje luknje očistite luknjo na notranji strani bazena, da odstranite morebitno olje in alge. Nato iz krpice za popravilo izrežite krog, ki mora biti dovolj velik, da pokrije luknjo in namestite krpico za popravilo na notranjo stran bazena. Da bo luknja zakrpana bolj učinkovito, jo zatesnite še enkrat tako, da izrežete in namestite še drugo krpico za popravilo in sicer na zunanjo stran iste luknje. Če je luknja na dnu bazena, uporabite samo eno krpico za popravilo in jo med vezavo tiščite navzdol s težkim predmetom. Če ste zakrpali bazen medtem, ko je bil prazen, vam priporočamo, da počakate vsaj 12 ur, preden bazen ponovno napolnite.

 • Koliko časa je potrebno, da se sestavi bazen z jekleno steno?

  Potem ko je priprava tal končana, bo trajalo približno 1,5 do 3 ure, da 2-3 osebe sestavijo bazen z jekleno steno.

 • Ali lahko podlogo bazena vkopljem v tla?

  Ne, konstrukcija je zasnovana za postavitev nad zemljo.

 • Ali je pomembno, da uporabim podlogo za tla, ki je priložena v kompletu bazena z jekleno steno?

  Da, zelo pomembno je, da jo uporabite, ko postavljate bazen. To bo pripomoglo k zaščiti PVC obloge.

 • Ali za polnjenje mojega bazena lahko najamem službo za oskrbo z vodo?

  Priporočamo, da za polnjenje bazena uporabite vrtno cev pod nizkim tlakom. Če je potrebno uporabiti službo za oskrbo z vodo, je najbolje, da bazen najprej napolnite s cevjo toliko, da višine vode znaša 2,5 cm in izravnate morebitno nastale gube. Uporabite službo za oskrbo z vodo, ki lahko uravnava tok vode, tako da se prepreči poškodbe. Poskrbite, da se polnjenje ustavi ob vsakem koraku, kot je navedeno v Navodilih za uporabo, da se zagotovi, da je vaš bazen izravnan. Bestway ne odgovarja za poškodbe ali oslabitve bazenov, ki jih je povzročila služba za oskrbo z vodo.

 • Zakaj so C-konektorji zrahljani? Se bo bazen zrušil, ko bo napolnjen z vodo?

  Ne. C-konektorji so zasnovani tako, da so prosti in ni nevarnosti, da bi se bazen zrušil, potem ko ga napolnite z vodo ali ko je v uporabi. C-konektorji so zasnovani tako, da se med montažo in demontažo prilagajajo obliki zgornjih prečnih drogov. Po polnjenju bazena z vodo morajo biti C-konektorji prosti, da lahko sledijo gibanju zgornjih prečnih drogov bazena. Okvir mora biti fleksibilen, da se prepreči poškodbe.

 • Zakaj zgornji prečni drogovi dolge stranice bazena niso popolnoma naravnost?

  Pri sestavljanju bazenov s pravokotnim okvirjem so zgornji prečni drogovi popolnoma upognjeni navznoter. (Opomba: to je povsem normalno.) Ko je bazen poln, bo pritisk vode povzročil, da se zgornji prečni drogovi upognejo navzven.

 • Zakaj barva obloge mojega bazena bledi?

  Prekomerna uporaba kemikalij lahko povzroči, da barva notranjosti obloge zbledi; to je podobno kot pri kopalkah, ki sčasoma obledijo zaradi ponavljajočega stika s klorirano vodo.

 • Kakšna je pravilna raven kemikalij za vzdrževanje čiste vode v mojem bazenu?

  pH vrednost: 7.4-7.6 Cianurna kislina: 30 – 50 ppm Prosti klor: 2 – 4 ppm Klorova spojina: 0 Alga: Trdota nevidnega kalcija: 200 – 400 ppm

 • Če se obloga prilepi na zgornje prečne drogove zaradi izpostavljenosti soncu, kako jo lahko odstranim?

  S pomočjo majhne lesene palice in nekaj smukca v prahu. Oblogo se lahko loči od zgornjih prečnih drogov tako, da uporabite leseno palico in ločite oblogo in okvirje. Da bi se izognili podobni situacijam v naslednjih sezonah, lahko v skladu s priporočili v Uporabniškem priročniku, pred postavitvijo bazena nanesete nekaj smukca v prahu na zgornje prečne drogove.

 • Ventil za izpust je previsoko, da bi se bazen lahko popolnoma izpraznil. Kako lahko izpustim preostanek vode iz bazena?

  Predlagamo, da razstavite bazen in izpustite preostalo vodo ali pa kupite črpalko za praznjenje, da zaključite postopek.

 • Ali za polnjenje bazena lahko uporabi morsko vodo?

  Morska voda ni priporočljiva zaradi visoke trdote vode, saj z nastajanjem oblog lahko pride do poškodb sistema filtracije.

 • Ali priporočate uporabo kemikalij za bazene?

  Da, priporočamo uporabo kemikalij za bazen, s katerimi se vzdržuje pravilno kemijo vode vašega bazena. Uporaba kemikalij lahko zmanjša pogostost menjave vode med sezono. Pomembno je, da dosledno upoštevate varnostna navodila, zapisana na dokumentih in embalaži kemijskih izdelkov.

 • Kje lahko najdem podatke o dimenziji in največji kapaciteti vode za moj bazen Bestway?

  Podatki o dimenziji in največji kapaciteti vode so natisnjeni na barvni škatli, v katero je bil zapakiran vaš bazen, lahko pa jih preverite tudi v diagramih spodaj.

 • Kakšna je primerna površina za postavitev bazena Steel Pro Frame?

  Uporablja se lahko skoraj vsaka popolnoma gladka, trdna in vodoravna površina. Nikoli ne uporabljajte peska kot material za izravnavo, saj se le-ta lahko premakne pod bazen. Tla je treba izkopati, dokler niso popolnoma izravnana. Ne postavljajte bazena na dovoze, terase, ploščadi, gramoz ali asfalt. Tla morajo biti dovolj stabilna, da lahko nosijo težo in pritisk vode: blato, pesek, mehka/zrahljana trdna snov ali katran niso primerni. Da bi se izognili odrgninam in trganju obloge, vam priporočamo, da bazena nikoli ne vlečete po površini. Če je treba bazen postaviti na travniku, vam priporočamo, da odstranite travo pod bazenom in okrog bazena. Trava bo namreč odmrla, kar povzroči nastanek neprijetnih vonjav. Nekatere vrste trde trave lahko zrastejo skozi oblogo, prav tako pa tudi agresivno grmičevje/rastline ob straneh bazena. Poskrbite, da se okoliško rastlinje v bližini bazena redno obrezuje. Uporaba podloge za tla bo pomagala pri zaščiti dna bazena. V primeru škode, ki jo povzroči nepravilna postavitev bazena, boste izgubili pravico do nadomestila iz naslova garancije.

 • Koliko let znaša življenjska doba bazena?

  Časovna omejitev trajanja življenjske dobe bazena ni določena. Ob upoštevanju navodil, zapisanih v Uporabniškem priročniku in z ustrezno nego, vzdrževanjem in skladiščenjem lahko znatno podaljšate življenjsko dobo vašega bazena. Nepravilna postavitev, shranjevanje in uporaba bazena drastično skrajšajo življenjsko dobo bazena.

 • Zakaj zgornji obroč plava na notranji strani stene bazena, ko je bazen napolnjen z vodo?

  Prepričajte se, če je zgornji obroč napolnjen tako, da je trd na dotik. Če ni popolnoma napolnjen, bo plaval na vodi. Upoštevajte tudi navodila, zapisana v Uporabniškem priročniku. Pomembno je, da dosledno upoštevate navodila za postavitev bazena in popolnoma izravnate dno, tako da se izognete pojavu kakršnih koli zavihkov ali gub.

 • Koliko tlaka se priporoča, da se napihne zgornji obroč mojega bazena Bestway Fast Set?

  “Za napihovanje zgornjega obroča priporočamo uporabo tlačilke Bestway (ni vključena v komplet) ali druge nizkotlačne črpalke. Zgornji obroč je pravilno napolnjen, ko postane okrogle oblike in dovolj močan. Bodite pozorni na spremembo temperature zraka. Če je zgornji obroč preveč napihnjen, lahko pod sončnimi žarki zvari zgorijo ali pričnejo puščati; če je obroč preveč napolnjen, odprite ventil za polnjenje in sprostite presežek zraka. Pri nizki zunanji temperaturi bo zgornji obroč izgubil tlak. Morda se bo zdelo, da je obroč izpraznjen zaradi puščanja, vendar je to dejansko posledica razlike v temperaturi. Opomba: Vsaka uporaba zračnega kompresorja ali visokotlačne črpalke za polnjenje obroča je prepovedana. Bestway ne prevzema odgovornosti za poškodbo obroča zaradi uporabe takšnih sredstev za napihovanje.

 • Kako naj vem, ali je moj bazen postavljen na neravni površini?

  Če se vam zdi, da je vaš bazen izbočen na eno stran, to pomeni, da ni postavljen na popolnoma ravno podlago. Pomembno je, da izpraznite bazen in ga premaknete na popolnoma izravnano mesto. Če bazen ni postavljen na ravni podlagi, to pomeni, da se zvare izpostavlja nepotrebni obremenitvi, zaradi česar zvari lahko počijo, to pa posledično povzroči poplave, premoženjsko škodo in morebitne telesne poškodbe ali smrt. Pazljivo napolnite vaš bazen v skladu z navodili v Uporabniškem priročniku. S tem boste zagotovili, da ne boste po nepotrebnem trošili vode, bazen pa boste z lahkoto premaknili, preden bo popolnoma napolnjen.

 • Kakšna je primerna površina za postavitev mojega bazena Fast Set?

  Uporablja se lahko skoraj vsaka popolnoma gladka, trdna in vodoravna površina. Nikoli ne uporabljajte peska kot material za izravnavo, saj se le-ta lahko premakne pod bazen. Tla je treba izkopati, dokler niso popolnoma izravnana. Ne postavljajte bazena na dovoze, terase, ploščadi, gramoz ali asfalt. Tla morajo biti dovolj stabilna, da lahko nosijo težo in pritisk vode: blato, pesek, mehka/zrahljana trdna snov ali katran niso primerni. Da bi se izognili odrgninam in trganju obloge, vam priporočamo, da bazena nikoli ne vlečete po površini. Če je treba bazen postaviti na travniku, vam priporočamo, da odstranite travo pod bazenom in okrog bazena. Trava bo namreč odmrla, kar povzroči nastanek neprijetnih vonjav. Nekatere vrste trde trave lahko zrastejo skozi oblogo, prav tako pa tudi agresivno grmičevje/rastline ob straneh bazena. Poskrbite, da se okoliško rastlinje v bližini bazena redno obrezuje. Uporaba podloge za tla bo pomagala pri zaščiti dna bazena. V primeru škode, ki jo povzroči nepravilna postavitev bazena, boste izgubili pravico do nadomestila iz naslova garancije.

Dodatna oprema 52 vprašanj
 • Koliko decibelov oddaja delovanje črpalke?

  V odprtem prostoru, en meter oddaljeno od črpalke, vrednost v decibelih znaša: Filtriranje:≤60dB Ogrevanje:≤60dB Masaža:≤72dB Vodni curek:≤72dB

 • Kaj lahko storim, če voda uhaja iz adapterjev med črpalko in masažnim bazenom?

  Vstavite tri zapirne pokrovčke na odprtine masažnega bazena, da se prepreči iztekanje vode in nato izklopite črpalko.
  Preverite, če so tesnila pravilno nameščena v adapterje črpalke.
  Če tesnil ni ali če niso nameščena pravilno, se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center (bestway.si)
  Če so tesnila nameščena pravilno, ponovno priključite črpalko na masažni bazen in z roko privijte adapterje.

 • Zakaj adapterji črpalke niso poravnani z višino adapterjev masažnega bazena?

  Ena od značilnosti PVC je, da spremeni obliko, kar je normalno. Aktivnost: Črpalko lahko dvigate z lesom ali z drugo vrsto izoliranega materiala tako, da bodo adapterjji črpalke po višini poravnani z adapterji masažnega bazena.

 • Zakaj funkcija masaže ne deluje?

  Motor za masažo je prevroč in sistem notranje zaščite črpalke je ustavil delovanje črpalke, da se prepreči morebitne poškodbe. Aktivnost: Za ponoven zagon črpalke izključite črpalko in počakajte približno pet do petnajst minut. Tako se motor lahko ohladi. Ko je motor ohlajen, vključite črpalko in aktivirajte sistem masaže. Če se sistem ne zažene, se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj črpalka ne ogreva vode, tudi če je tipka za ogrevanje aktivirana in sistem filtriranja vode deluje?

  OPOMBA: Sistem ogrevanja je sposoben zvišati temperaturo za približno 0.5-1.5°C/h (1-3 °F/h) pri temperaturi okolice 20°C.
  Aktivnost:
  • Vaša nastavitev temperature je prenizka: Povišajte temperaturo na 40°C z uporabo gumbov za nastavitev temperature na nadzorni plošči
  (glejte poglavje DELOVANJE ČRPALKE v Uporabniškem priročniku)
  • Pritisnite gumb RESET: (glejte poglavje DELOVANJE ČRPALKE v Uporabniškem priročniku))
  • Temperatura okolice je prenizka: Na masažni bazen namestite pokrivalo in aktivirajte sistem ogrevanja.
  • Filtrski vložek je umazan: Očistite/zamenjajte filtrski vložek (glejte poglavje VZDRŽEVANJE v Uporabniškem priročniku).
  • Če ste že izvedli vse zgoraj navedene aktivnosti in se temperatura vode ne zviša, se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E12?

  Sistem je zaznal nekaj uhajanje vode v črpalki.
  Aktivnost: Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E11?

  Ni dovolj soli za dezinficiranje. Aktivnost: • Izključite in ponovno vključite črpalko.
  • Zaženite Hydro Jet System.
  • Postopno dodajajte 1lbs / 0.5kg soli v vodo.
  • Počakajte, dokler se sol ne raztopi.
  • Zaženite sistem klorinatorja za sol.
  • Če se alarm “E11” ponovno prikaže, ponovite zgornje korake.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E10?

  Dodano je bilo preveč soli ali izhlapelo je preveč vode. Aktivnost: • Izključite črpalko.
  • Izpraznite 20% vode in v bazen dodajte svežo vodo.
  • Ponovno vključite črpalko in ponovno zaženite sistem klorinatorja soli.
  • Če se alarm “E10” ponovno prikaže, ponovite zgornje korake.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E09?

  Gre za okvaro varovalke. Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E08?

  Težava z ročno ponastavitvijo termičnega izklopa. Aktivnost: Izključite črpalko in pritisnite Reset gumb, nato pa ponovno vključite črpalko. Če se alarm še vedno prikazuje, si v priročniku preberite poglavje gumb RESET. Za nadaljnja navodila se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E04?

  Temperatura vode je višja od 50ºC. OPOMBA: NE UPORABLJAJTE MASAŽNEGA BAZENA, ČE ČRPALKA PRIKAŽE TA ALARM.
  Aktivnost: Preverite temperaturo vode s termometrom.
  • Če je temperatura vode med 40ºC in 50ºC ali višja, izključite črpalko in počakajte, da temperatura vode pade na 38ºC. Nato lahko ponovno zaženete črpalko.
  OPOMBA: NE UPORABLJAJTE MASAŽNEGA BAZENA, ČE JE TEMPERATURA VODE VIŠJA OD 40ºC.

  • Če je temperatura vode pod 40ºC, ponovno zaženite črpalko – izključite in vključite črpalko. Če črpalka še vedno prikazuje alarm E04, je senzor za temperaturo okvarjen. Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E03?

  Temperatura vode je nižja od 4ºC. OPOMBA: NE UPORABLJAJTE MASAŽNEGA BAZENA, ČE ČRPALKA PRIKAŽE TA ALARM.
  Aktivnost: Preverite temperaturo vode s termometrom.
  • Če je temperatura vode nižja od 4ºC, izključite črpalko in počakajte, da temperatura vode doseže 6ºC in nato ponovno zaženite črpalko.
  • Če je temperatura vode nad 7ºC, ponovno zaženite črpalko – izključite in vključite črpalko. Če črpalka še vedno prikazuje alarm E03, je senzor za temperaturo okvarjen.
  Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E02?

  Sistem ne zazna vode, ki teče skozi črpalko. Ponovno zaženite črpalko – izključite in vključite črpalko. Položite vašo roko pred zgornji ventil v masažnem bazenu in pritisnite gumb za filtriranje vode. Preverite, če voda teče iz črpalke.

  • Če voda ne teče iz črpalke: Preverite, če so bili zapirni pokrovčki odstranjeni iz odprtin na vhodu/izhodu.
  Preverite, če so filtrski vložki zamazani.
  Preverite, če so cevi zaprte s čepi.

  • Če voda teče iz vstopne cevi in črpalka še vedno prikazuje alarm E02, je senzor za temperaturo okvarjen.
  Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E01?

  Senzor pretoka vode ni v pravilnem položaju ali je okvarjen.
  • Izključite črpalko in z eno roko pridržite črpalko, z drugo roko pa trikrat udarite po črpalki dovolj močno, da se notranje komponente stresejo.
  Vključite črpalko.
  • Če nadzorna plošča še vedno prikazuje alarm E01, se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča ne deluje?

  Nadzorna plošča ima samodejno zaklepanje, ki se aktivira po 5 minutah neaktivnosti. LED zaslon ima eno ikono: če je ikona ključavnice osvetljena, je nadzorna plošča zaklenjena.
  Aktivnost: Če želite nadzorno ploščo odkleniti, tiščite na gumb 3 sekunde. Če se nadzorna plošča ne odklene, ponovno zaženite črpalko – izključite in vključite črpalko.
  Če je težava še vedno prisotna, se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj se masaža po 30 minutah ustavi?

  Črpalka ima funkcijo samodejnega izklopa.

 • Kakšna je električna poraba črpalke?

  Filtriranje: 35±5W Ogrevanje: 2050W+5%/-10% Masaža 700-880 W Vodni curek: 1000-1200 W

 • Kako naj ga shranim moj izdelek, kadar ga ne uporabljam?

  Izdelki so enostavni za shranjevanje. Pred shranjevanjem poskrbite, da je izdelek čist in suh. Priporočamo, da iz izdelka izpustite zrak, ga zvijete in shranite v vrečo iz platna.

 • Kako naj posušim moj čoln?

  Uporabite krpo in z njo rahlo do suhega zbrišite vse površine.

 • Kako lahko najdem mesto uhajanja zraka/luknje na mojem čolnu?

  Napršite po celotnem čolnu, da boste na mestu uhajanja videli drobne mehurčke. Pazljivo preglejte površino okrog vijačnega ventila in območje zvara. Če uhaja pri ventilu, lahko izpustite ven zrak in čvrsto privijete ventil.

 • Katero vrsto čistila lahko uporabljam za moj čoln?

  Vse čolne se lahko čisti s katerim koli blagim čistilom za gospodinjstvo.

 • Ali obstaja kak drug način za namestitev motorja na čolne Bestway, razen uporabe kompleta za montažo motorja?

  Ne, komplet za montažo motorja je izdelan namensko za čolne Bestway.

 • Kako lahko izboljšam moje veščine igranja?

  Preverite v vašem lokalnem okolju glede informacij o specializiranem usposabljanju, lokalnih predpisih in nevarnostih, povezanih s deskanjem, čolnarjenjem in/ali drugimi aktivnostmi na vodi.

 • Ali smem iti v globoko vodo sam(a)?

  Ne. O vaših poten plovbe in terminskem planu morate obvestiti vašega partnerja.

 • Kakšne kemikalije je treba uporabiti za vzdrževanje vode?

  Prosimo obrnite se na vašega lokalnega dobavitelja kemikalij za vse informacije glede kemikalij za vzdrževanje. Dosledno upoštevajte navodila proizvajalca kemikalij.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E05?

  E05 pomeni, da je črpalka zaznala nekaj težav s priključkom senzorja za temperaturo ali pa so senzorji za temperaturo poškodovani. Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Kaj lahko storim, če se na nadzorni plošči prikaže E04?

  Preverite temperaturo vode s termometrom,
  • Če je temperatura vode med 40ºC in 50°C ali več, izključite črpalko in počakajte, da temperatura vode pade na 38°C, nato pritisnite Reset gumb (glejte poglavje DELOVANJE ČRPALKE v Uporabniškem priročniku) in nato ponovni vključite, da se črpalka ponovno zažene.
  OPOMBA: NE UPORABLJAJTE ČRPALKE, ČE JE TEMPERATURA VODE VIŠJA OD 40°C

  • Če je temperatura vode pod 40°C, izključite in vključite črpalko. Če črpalka še vedno prikazuje alarm E04, je senzor za temperaturo okvarjen.
  Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Kaj lahko storim, če se na nadzorni plošči prikaže E03?

  Preverite temperaturo vode s termometrom.
  • Če je temperatura vode nižja od 4ºC, izključite črpalko in počakajte, da temperatura vode doseže 10°C ter nato vključite in ponovno zaženite črpalko.
  • Če je temperatura vode višja od 4ºC, izključite in ponovno vključite črpalko. Če črpalka še vedno prikazuje alarm E03, je senzor za temperaturo okvarjen.
  Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Kaj lahko storim, če se na nadzorni plošči prikaže E02?

  Izključite in vključite črpalko in položite vašo roko pred zgornji ventil v masažnem bazenu. Nato pritisnite gumb za filtriranje vode, da preverite, če voda teče.
  • Če voda ne teče iz zgornjega ventila:
  Preverite, če so bili zapirni pokrovčki odstranjeni iz vstopne/izstopne cevi.
  Preverite, če so filtrski vložki zamazani. Preverite, če so v ceveh morebitne blokade.
  Če po opravljenem zgornjem postopku črpalka še vedno prikazuje alarm E02, se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

  • Če voda teče iz vstopne cevi:
  Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Kaj lahko storim, če se na nadzorni plošči prikaže E01?

  • Izključite črpalko. Z eno roko pridržite črpalko, z drugo roko pa trikrat udarite po črpalki dovolj močno, da se notranje komponente stresejo.
  • Vključite črpalko. Če nadzorna plošča še vedno prikazuje alarm E01, se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča ne deluje?

  Nadzorna plošča se po 5 minutah neaktivnosti samodejno zaklene. Na zaslonu lahko najdete dve LED z ikonami za zaklepanje/odklepanje. Če je ikona ključavnice osvetljena, je nadzorna plošča zaklenjena; če želite nadzorno ploščo odkleniti, tiščite na gumb za zaklepanje/odklepanje 3 sekunde. Videli boste, da se ikona za odklepanje vklopi in ikona za zaklepanje izklopi. Če nadzorne plošče ne morete aktivirati s tiščanjem na gumb za zaklepanje/odklepanje, izključite in nato ponovno vključite črpalko. Če nadzorna plošča tudi po tem, ko ste naredili vse navedeno, še vedno ne deluje, se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Kolikokrat na leto moram zamenjati vodo?

  To je odvisno od tega, koliko uporabljate bazen in kako skrbno ga pokrivate in vzdržujete pravilno ravnotežje kemikalij. Če se vodo v bazenu pravilno vzdržuje, mora zdržati čez celo poletno sezono. Prosimo, da se za podrobne informacije o kemikalijah obrnete na vašega lokalnega dobavitelja kemikalij za bazen, ki vam bo lahko svetoval, kako najbolje vzdrževati čistost vode vašega bazena.

 • Kolikšna je električna poraba črpalke?

  Miami, Vegas, Palm Springs, Monaco, Paris: Filtriranje: 50W Ogrevanje: 2000W Masaža: 800 W

 • Zakaj je moja črpalka tako hrupna?

  Če je masažni bazen nameščen preblizu stene, bo to povzročilo difrakcijo zvočnega valovanja (zaznavanje decibelov je višje od običajnega). V primeru, da ima stena valovito površino, je lahko difrakcija zvočnega valovanja še slabša. Da bi se izognili temu pojavu, je priporočljivo, da masažni bazen postavite daleč proč od sten.

 • Koliko decibelov oddaja delovanje črpalke?

  V odprtem prostoru, en meter oddaljeno od črpalke, vrednost v decibelih znaša: Filtriranje:≤60dB Ogrevanje:≤60dB Masaža:≤72dB

 • Kaj naj storim, ko voda mojega masažnega bazena postane umazana?

  Če je voda vašega masažnega bazena umazana, prenehajte z uporabo bazena in zamenjajte vodo. Umazanost v vodi povzročajo neraztopljeni delci. Razlog za motno vodo sta vodna kemija in filtriranje. Voda zahteva kemijsko vzdrževanje, zato se za nadaljnje informacije obrnite na vašega lokalnega dobavitelja bazenov.

 • Iz mojega masažnega bazena uhaja zrak ali voda; kaj naj storim, da to odpravim?

  Osušite območje, katerega je potrebno popraviti. Za popravilo uporabite močno krpico za popravilo ali PVC krpico in odstranite morebitne zračne mehurčke pod krpico. Iz krpice za popravilo izrežite krog, ki mora biti dovolj velik, da pokrije luknjo in prilepite krpico. Počakajte najmanj 12 ur, preden ponovno napolnite.

 • Ali lahko zaženem masažni sistem, ko je na masažnem bazenu nameščeno pokrivalo?

  Ne. V notranjosti masažnega bazena se lahko akumulira tlak zraka in lahko povzroči nepopravljivo škodo in/ali telesno poškodbo, če je pokrivalo za bazen nameščeno.

 • Ali je treba za moj masažni bazen tlačilko kupiti posebej?

  Ne. Masažni sistem je opremljen s cevjo za polnjenje, ki se lahko uporablja za napihovanje masažnega bazena. Edina izjema sta masažna bazena Monaco in Palm Springs Hydrojet, ki imata ločeno tlačilko.

 • Set filtra se težko odvije iz stene masažnega bazena; kaj naj storim?

  Odvijte set filtra z obema rokama in pazite na to, da odvijate z enakomerno močjo.

 • Ali obstajajo posebna navodila za uporabo gumba RESET?

  Da, obstajajo posebna navodila za uporabo gumba RESET. Če se temperatura, prikazana na nadzorni plošči, ni spremenila po 4-5 urah od aktiviranja sistema ogrevanja, uporabite tanek predmet, s katerim pritisnete gumb RESET in ponovno zaženite sistem ogrevanja. Sistem ogrevanja ne bo deloval, če je zunanja temperatura nad 40 ° C (104 ° F) ali če je bazen Lay-Z-Spa izpostavljen neposredni sončni svetlobi. V takih pogojih počakajte na hladnejši čas dneva, preden pritisnete gumb RESET; upoštevajte, da morate ponovno pritisniti gumb RESET vsakokrat, ko nastopijo zgornji pogoji.

 • Zakaj so vse lučke na nadzorni plošči ugasnjene in črpalka piska?

  Če pritisnete na gumb za testiranje, se pojavi nadzorna plošča, kot opisano zgoraj. To je normalno, ta piskajoči zvok vam sporoča, da je notranje testiranje zaključeno. Izključite in ponovno vključite črpalko in vaša črpalka je pripravljena za uporabo.

 • Kaj lahko storim, če se na nadzorni plošči prikaže “E08”?

  1). Temperatura vode je višja od 52℃. Preverite temperaturo vode s termometrom v primeru, ko je temperatura vode nad 52ºC. Ne uporabljajte bazena, vse dokler temperatura ne pade na 35℃, izključite črpalko ter z majhnim in tankim predmetom pritisnite gumb RESET na črpalki in nato ponovno vključite črpalko. 2). Če je zunanja temperatura višja od 40℃ ali če je črpalka izpostavljena neposredni sončni svetlobi, lahko notranja temperatura črpalke preseže 52℃, kar bo povzročilo, da se gumb RESET lahko sproži. Če se to zgodi, izključite črpalko in počakajte, da se črpalka ohladi, nato pritisnite gumb RESET in ponovno zaženite sistem ogrevanja. Opomba: E08 se pojavi pogosto, če je črpalka izpostavljena zgoraj opisanim okoljskim pogojem. V tem primeru je treba vsakokrat ponastaviti gumb RESET.

 • Kakšno sol moram uporabiti?

  Uporabljajte samo sol natrijevega klorida (NaCl), ki je najmanj 99,8% čista. Sprejemljivo je tudi, če uporabite pelete soli za kondicioniranje vode (stisnjena oblika uparjene soli), vendar bo trajalo daljši čas, preden se raztopi. Bolj čista ko je sol, daljša bo življenjska doba in boljše bo delovanje klorinatorja. Nikoli ne uporabite jodirane ali rumeno obarvane soli (natrijev feocianid). Za podrobnejše informacije se posvetujte z vašim dobaviteljem soli.

 • Kako pogosto moram preverjati raven kemikalij v mojem bazenu?

  Tehnična ekipa Bestway priporoča, da raven kemikalij v bazenu testirate pred vsako uporabo vašega bazena.

 • Kako se očisti elektrolitsko celico, če je v njej apnenec?

  Če na ploščah iz titana opazite apnenec, jih takoj izperite z visokotlačno vrtno cevjo. Nikoli ne uporabljajte nobenega kovinskega orodja, ker bo to povzročilo praske na prevleki plošč, zaradi česar bodo plošče postale neuporabne. Če apnenca na ploščah ni možno odstraniti, ponovno namestite adapter za cev, pritrdite priključno cev in odklopite povratno cev za vodo iz bazena. Dvignite prosta konca dveh cevi navzgor v obliki črke “U”. Skozi cev nalijte jedilni kis v elektrolitsko celico in poskrbite, da so plošče iz titana 2-3 ure popolnoma potopljene v kis.

 • Kako se uporablja testne trakove Bestway® Test Strips?

  S testnimi trakovi se testira raven za “Prosti klor”, “pH” in “Skupno alkalnost”. Potopite en trak v vodo, ne več kot 46 cm (18 “) pod površino vode in ga nemudoma odstranite. Držite trak vodoravno 15 sekund, da preprečite kapljanje reaktanta iz ene testne blazinice na drugo. OPOMBA: Ne otresajte odvečne vode. Nemudoma primerjajte rezultate tako, da postavite 3 testne blazinice ob barvno skalo za enostavno primerjavo barv na steklenici s testnimi trakovi.

 • Kaj naj storim, če se vklopi FLOW (Rdeča LED + pisk)?

  Ta alarm opozarja, da je pretok vode prenizek ali ga sploh ni. Prosimo poglejte poglavje o odpravljanju težav v Uporabniškem priročniku, da boste rešili to težavo.

 • Zakaj vstopni in izstopni ventili puščajo?

  A. Cevne objemke so zrahljane in jih je treba ustrezno pritegniti. B. O-obroč cevi ni v pravilnem položaju ali je poškodovan. C. Cev je pretrgana in/ali jo je treba zamenjati.

 • Zakaj je lučka za ogrevanje ugasnjena?

  Če je lučka za napajanje izklopljena, preverite vir napajanja. Če vir napajanja deluje, vendar lučka ostane ugasnjena, se obrnite na najbližji Bestway After Sales Service center za nasvet in pomoč.

 • Testnitrak se zdi vlažen, ali ga lahko uporabim?

  Testni trakovi reagirajo samodejno, kadar so izpostavljeni svetlobi, vročini, vodi ali vlagi, kar privede do netočnega rezultata testiranja. Prosimo odprite novo vrečko testnih trakov in ne pozabite med uporabo tesno zapreti steklenice. Nikoli ne odstranite paketa sušilnega sredstva iz steklenice.

 • Kakšna je pravilna raven kemikalij za vzdrževanje čiste vode v mojem bazenu?

  pH vrednost: 7.4-7.6 Cianurna kislina: 30 – 50 ppm Prosti klor: 2 – 4 ppm Klorova spojina: 0 Alga: Trdota nevidnega kalcija: 200 – 400 ppm

Čolni za šport & prosti čas 10 vprašanj
Filtri in črpalke 21 vprašanj
Izdelki za šport 1 vprašanje
Napihljiv otroški igralni center Constant Air Play Center 3 vprašanj
 • Kako naj ga shranim moj izdelek, kadar ga ne uporabljam?

  Izdelki so enostavni za shranjevanje. Pred shranjevanjem poskrbite, da je izdelek čist in suh. Priporočamo, da iz izdelka izpustite zrak, ga zvijete in shranite v vrečo iz platna.

 • Kako lahko popravim majhne luknje?

  Majhne luknje se lahko zelo hitro popravi bodisi z uporabo kompleta za popravilo, ki ste ga prejeli z vašim izdelkom, ali pa z uporabo Air Seal (U051/AS1); potrebno je počakati samo nekaj minut, da se popolnoma posuši.

 • Kako lahko odkrijem uhajanje na mojem izdelku?

  Z uporabo plastenke s pršilko in milnice napršite vaš SUP in opazujte, če se bodo pojavili drobni mehurčki. Najprej pazljivo preglejte površino okrog vijačnega ventila in območje zvara. Če uhaja pri ventilu, lahko izpustite zrak ven iz deske in se prepričate, če je ventil čvrsto privit.

Klorinator 6 vprašanj
Napihljivo pohištvo 2 vprašanj
Nadzemni bazen z okvirjem 32 vprašanj
 • Kako naj ga shranim moj izdelek, kadar ga ne uporabljam?

  Izdelki so enostavni za shranjevanje. Pred shranjevanjem poskrbite, da je izdelek čist in suh. Priporočamo, da iz izdelka izpustite zrak, ga zvijete in shranite v vrečo iz platna.

 • Kako lahko popravim majhne luknje?

  Majhne luknje se lahko zelo hitro popravi bodisi z uporabo kompleta za popravilo, ki ste ga prejeli z vašim izdelkom, ali pa z uporabo Air Seal (U051/AS1); potrebno je počakati samo nekaj minut, da se popolnoma posuši.

 • Kakšne kemikalije je treba uporabiti za vzdrževanje vode?

  Prosimo obrnite se na vašega lokalnega dobavitelja kemikalij za vse informacije glede kemikalij za vzdrževanje. Dosledno upoštevajte navodila proizvajalca kemikalij.

 • Kolikokrat na leto moram zamenjati vodo?

  To je odvisno od tega, koliko uporabljate bazen in kako skrbno ga pokrivate in vzdržujete pravilno ravnotežje kemikalij. Če se vodo v bazenu pravilno vzdržuje, mora zdržati čez celo poletno sezono. Prosimo, da se za podrobne informacije o kemikalijah obrnete na vašega lokalnega dobavitelja kemikalij za bazen, ki vam bo lahko svetoval, kako najbolje vzdrževati čistost vode vašega bazena.

 • Ali sta pokrivalo za bazen in/ali podloga za tla priložena bazenu ob dobavi?

  Vsi kompleti ne vključujejo pokrivala za bazen in podloge za tla. Bestway ponuja veliko različnih kombinacij paketov, s katerimi pokriva različne potrebe. Podatek o tem, kaj je vključeno v vaš kupljeni komplet, je odtisnjen na embalaži.

 • Ali moram moj bazen pred zimo razstaviti?

  Zelo priporočamo, da pred zimo bazen razstavite. Nadzemni bazeni se lahko zrušijo pod težo ledu in snega, kar bo močno poškodovalo stene PVC bazena. Priporočamo, da bazen razstavite, ko temperatura pade pod 8ºC / 45ºF.

 • Kakšna je največja višina napolnjenosti bazena?

  Napolnite bazen z vodo tako, da napolnjena količina znaša 90% kapacitete bazena. Podatek o višini vode lahko najdete na sliki dimenzije bazena na embalaži izdelka. Nikoli ne poskušajte napolniti bazena prek spodnjega roba prečnega droga. Priporočamo, da pustite nekaj dodatnega prostora za premik vode, do katerega pride, ko so v bazenu kopalci. Zaradi izhlapevanja in redne uporabe med sezono bo morda potrebno bazen ponovno napolniti z vodo.

 • Kaj moram storiti, če opazim ostanke in umazanijo na tleh mojega bazena?

  V primeru delcev in umazanije na tleh bazena priporočamo, da uporabite komplet za vzdrževanje Bestway Deluxe ali pa izberete med široko paleto dodatne opreme za čiščenja Bestway. Uporaba ustrezne dodatne opreme za vzdrževanje vašega bazena lahko podaljša življenjsko dobo vode v vašem bazenu.

 • Kako naj izpraznim bazen?

  Odvijte pokrovček iz ventila za izpust, ki se nahaja na zunanji strani stene bazena. Priključite adapter na vrtno cev. Drugi konec cevi položite na mesto, kamor lahko voda pri praznjenju varno odteka. Privijte adapter cevi, da se odpre ventil za izpust. Opomba: Voda bo takoj začela odtekati. Ko je praznjenje zaključeno, odklopite cev in adapter. Ponovno namestite pokrovček na ventil za izpust na zunanji strani stene bazena. Prepričajte se, če je obloga bazena popolnoma suha, preden bazen za daljši čas shranite.

 • Zakaj barva v notranjosti mojega bazena bledi?

  Prekomerna uporaba kemikalij lahko povzroči, da barva notranjosti obloge zbledi; to je podobno kot pri kopalkah, ki sčasoma obledijo zaradi ponavljajočega stika s klorirano vodo.

 • Kakšna je pravilna odčitana vrednost kemikalij?

  Prosti klor: 0 – 0ppm Kombinirani klor: <4ppm pH 4 - 6 Skupna alkalnost: 80 - 120ppm Trdota kalcija: 250 - 500ppm Stabilizator (cianurinska kislina): 30 -50ppm

 • Kako pogosto moram preverjati raven kemikalij v mojem bazenu?

  Tehnična ekipa Bestway priporoča, da raven kemikalij v bazenu testirate pred vsako uporabo vašega bazena.

 • Zakaj vstopni in izstopni ventili puščajo?

  A. Cevne objemke so zrahljane in jih je treba ustrezno pritegniti. B. O-obroč cevi ni v pravilnem položaju ali je poškodovan. C. Cev je pretrgana in/ali jo je treba zamenjati.

 • Ali je varno skočiti ali se potopiti v bazen iz lestve ali katere koli vrste platforme?

  Ne. Prepovedano je skočiti ali se potopiti v bazen. Bestway ne prodaja bazenov, ki bi bili dovolj globoki za takšne aktivnosti. Neupoštevanja te prepovedi ima lahko za posledico hudo telesno poškodbo, paralizo ali smrt.

 • Kako naj uporabim testne trakove Bestway?

  S testnimi trakovi se testira raven za “Prosti klor”, “pH” in “Skupno alkalnost”. Potopite en trak v vodo, ne več kot 46 cm (18 “) pod površino vode in ga nemudoma odstranite. Držite trak vodoravno 15 sekund, da preprečite kapljanje reaktanta iz ene testne blazinice na drugo. OPOMBA: Ne otresajte odvečne vode. Nemudoma primerjajte rezultate tako, da postavite 3 testne blazinice ob barvno skalo za enostavno primerjavo barv na steklenici s testnimi trakovi.

 • Kako moram očistiti in shraniti moj bazen Bestway?

  Bazen je treba temeljito očistiti z raztopino blagega mila in vode ter skrbno sprati ostanke mila in umazanije. Pred shranjevanjem se prepričajte, če je bazen popolnoma suh. Bazen je treba hraniti v zaprtem prostoru, pri zmerni temperaturi med 5 °C in 38 °C (41 °F – 100 °F). Hranite bazen odmaknjeno od kemikalij, glodavcev in izven dosega otrok.

 • Kako lahko odpravim uhajanje v mojem bazenu?

  Če želite popraviti luknjo, bazena ni potrebno izprazniti. V vaši lokalni trgovini z bazeni/opremo lahko kupite samolepilne krpice za popravilo pod vodo. Za zunanjo uporabo uporabite priloženo krpico za popravilo. Za popravilo notranje luknje očistite luknjo na notranji strani bazena, da odstranite morebitno olje in alge. Nato iz krpice za popravilo izrežite krog, ki mora biti dovolj velik, da pokrije luknjo in namestite krpico za popravilo na notranjo stran bazena. Da bo luknja zakrpana bolj učinkovito, jo zatesnite še enkrat tako, da izrežete in namestite še drugo krpico za popravilo in sicer na zunanjo stran iste luknje. Če je luknja na dnu bazena, uporabite samo eno krpico za popravilo in jo med vezavo tiščite navzdol s težkim predmetom. Če ste zakrpali bazen medtem, ko je bil prazen, vam priporočamo, da počakate vsaj 12 ur, preden bazen ponovno napolnite.

 • Koliko časa je potrebno, da se sestavi bazen z jekleno steno?

  Potem ko je priprava tal končana, bo trajalo približno 1,5 do 3 ure, da 2-3 osebe sestavijo bazen z jekleno steno.

 • Ali lahko podlogo bazena vkopljem v tla?

  Ne, konstrukcija je zasnovana za postavitev nad zemljo.

 • Ali je pomembno, da uporabim podlogo za tla, ki je priložena v kompletu bazena z jekleno steno?

  Da, zelo pomembno je, da jo uporabite, ko postavljate bazen. To bo pripomoglo k zaščiti PVC obloge.

 • Ali za polnjenje mojega bazena lahko najamem službo za oskrbo z vodo?

  Priporočamo, da za polnjenje bazena uporabite vrtno cev pod nizkim tlakom. Če je potrebno uporabiti službo za oskrbo z vodo, je najbolje, da bazen najprej napolnite s cevjo toliko, da višine vode znaša 2,5 cm in izravnate morebitno nastale gube. Uporabite službo za oskrbo z vodo, ki lahko uravnava tok vode, tako da se prepreči poškodbe. Poskrbite, da se polnjenje ustavi ob vsakem koraku, kot je navedeno v Navodilih za uporabo, da se zagotovi, da je vaš bazen izravnan. Bestway ne odgovarja za poškodbe ali oslabitve bazenov, ki jih je povzročila služba za oskrbo z vodo.

 • Zakaj so C-konektorji zrahljani? Se bo bazen zrušil, ko bo napolnjen z vodo?

  Ne. C-konektorji so zasnovani tako, da so prosti in ni nevarnosti, da bi se bazen zrušil, potem ko ga napolnite z vodo ali ko je v uporabi. C-konektorji so zasnovani tako, da se med montažo in demontažo prilagajajo obliki zgornjih prečnih drogov. Po polnjenju bazena z vodo morajo biti C-konektorji prosti, da lahko sledijo gibanju zgornjih prečnih drogov bazena. Okvir mora biti fleksibilen, da se prepreči poškodbe.

 • Zakaj zgornji prečni drogovi dolge stranice bazena niso popolnoma naravnost?

  Pri sestavljanju bazenov s pravokotnim okvirjem so zgornji prečni drogovi popolnoma upognjeni navznoter. (Opomba: to je povsem normalno.) Ko je bazen poln, bo pritisk vode povzročil, da se zgornji prečni drogovi upognejo navzven.

 • Zakaj barva obloge mojega bazena bledi?

  Prekomerna uporaba kemikalij lahko povzroči, da barva notranjosti obloge zbledi; to je podobno kot pri kopalkah, ki sčasoma obledijo zaradi ponavljajočega stika s klorirano vodo.

 • Če se obloga prilepi na zgornje prečne drogove zaradi izpostavljenosti soncu, kako jo lahko odstranim?

  S pomočjo majhne lesene palice in nekaj smukca v prahu. Oblogo se lahko loči od zgornjih prečnih drogov tako, da uporabite leseno palico in ločite oblogo in okvirje. Da bi se izognili podobni situacijam v naslednjih sezonah, lahko v skladu s priporočili v Uporabniškem priročniku, pred postavitvijo bazena nanesete nekaj smukca v prahu na zgornje prečne drogove.

 • Ventil za izpust je previsoko, da bi se bazen lahko popolnoma izpraznil. Kako lahko izpustim preostanek vode iz bazena?

  Predlagamo, da razstavite bazen in izpustite preostalo vodo ali pa kupite črpalko za praznjenje, da zaključite postopek.

 • Ali za polnjenje bazena lahko uporabi morsko vodo?

  Morska voda ni priporočljiva zaradi visoke trdote vode, saj z nastajanjem oblog lahko pride do poškodb sistema filtracije.

 • Ali priporočate uporabo kemikalij za bazene?

  Da, priporočamo uporabo kemikalij za bazen, s katerimi se vzdržuje pravilno kemijo vode vašega bazena. Uporaba kemikalij lahko zmanjša pogostost menjave vode med sezono. Pomembno je, da dosledno upoštevate varnostna navodila, zapisana na dokumentih in embalaži kemijskih izdelkov.

 • Kje lahko najdem podatke o dimenziji in največji kapaciteti vode za moj bazen Bestway?

  Podatki o dimenziji in največji kapaciteti vode so natisnjeni na barvni škatli, v katero je bil zapakiran vaš bazen, lahko pa jih preverite tudi v diagramih spodaj.

 • Kakšna je primerna površina za postavitev bazena Steel Pro Frame?

  Uporablja se lahko skoraj vsaka popolnoma gladka, trdna in vodoravna površina. Nikoli ne uporabljajte peska kot material za izravnavo, saj se le-ta lahko premakne pod bazen. Tla je treba izkopati, dokler niso popolnoma izravnana. Ne postavljajte bazena na dovoze, terase, ploščadi, gramoz ali asfalt. Tla morajo biti dovolj stabilna, da lahko nosijo težo in pritisk vode: blato, pesek, mehka/zrahljana trdna snov ali katran niso primerni. Da bi se izognili odrgninam in trganju obloge, vam priporočamo, da bazena nikoli ne vlečete po površini. Če je treba bazen postaviti na travniku, vam priporočamo, da odstranite travo pod bazenom in okrog bazena. Trava bo namreč odmrla, kar povzroči nastanek neprijetnih vonjav. Nekatere vrste trde trave lahko zrastejo skozi oblogo, prav tako pa tudi agresivno grmičevje/rastline ob straneh bazena. Poskrbite, da se okoliško rastlinje v bližini bazena redno obrezuje. Uporaba podloge za tla bo pomagala pri zaščiti dna bazena. V primeru škode, ki jo povzroči nepravilna postavitev bazena, boste izgubili pravico do nadomestila iz naslova garancije.

 • Koliko let znaša življenjska doba bazena?

  Časovna omejitev trajanja življenjske dobe bazena ni določena. Ob upoštevanju navodil, zapisanih v Uporabniškem priročniku in z ustrezno nego, vzdrževanjem in skladiščenjem lahko znatno podaljšate življenjsko dobo vašega bazena. Nepravilna postavitev, shranjevanje in uporaba bazena drastično skrajšajo življenjsko dobo bazena.

 • Kako naj vem, ali je moj bazen postavljen na neravni površini?

  Če se vam zdi, da je vaš bazen izbočen na eno stran, to pomeni, da ni postavljen na popolnoma ravno podlago. Pomembno je, da izpraznite bazen in ga premaknete na popolnoma izravnano mesto. Če bazen ni postavljen na ravni podlagi, to pomeni, da se zvare izpostavlja nepotrebni obremenitvi, zaradi česar zvari lahko počijo, to pa posledično povzroči poplave, premoženjsko škodo in morebitne telesne poškodbe ali smrt. Pazljivo napolnite vaš bazen v skladu z navodili v Uporabniškem priročniku. S tem boste zagotovili, da ne boste po nepotrebnem trošili vode, bazen pa boste z lahkoto premaknili, preden bo popolnoma napolnjen.

Prenosni masažni bazen 49 vprašanj
 • Koliko decibelov oddaja delovanje črpalke?

  V odprtem prostoru, en meter oddaljeno od črpalke, vrednost v decibelih znaša: Filtriranje:≤60dB Ogrevanje:≤60dB Masaža:≤72dB Vodni curek:≤72dB

 • Kaj lahko storim, če voda uhaja iz adapterjev med črpalko in masažnim bazenom?

  Vstavite tri zapirne pokrovčke na odprtine masažnega bazena, da se prepreči iztekanje vode in nato izklopite črpalko.
  Preverite, če so tesnila pravilno nameščena v adapterje črpalke.
  Če tesnil ni ali če niso nameščena pravilno, se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center (bestway.si)
  Če so tesnila nameščena pravilno, ponovno priključite črpalko na masažni bazen in z roko privijte adapterje.

 • Zakaj adapterji črpalke niso poravnani z višino adapterjev masažnega bazena?

  Ena od značilnosti PVC je, da spremeni obliko, kar je normalno. Aktivnost: Črpalko lahko dvigate z lesom ali z drugo vrsto izoliranega materiala tako, da bodo adapterjji črpalke po višini poravnani z adapterji masažnega bazena.

 • Zakaj funkcija masaže ne deluje?

  Motor za masažo je prevroč in sistem notranje zaščite črpalke je ustavil delovanje črpalke, da se prepreči morebitne poškodbe. Aktivnost: Za ponoven zagon črpalke izključite črpalko in počakajte približno pet do petnajst minut. Tako se motor lahko ohladi. Ko je motor ohlajen, vključite črpalko in aktivirajte sistem masaže. Če se sistem ne zažene, se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj črpalka ne ogreva vode, tudi če je tipka za ogrevanje aktivirana in sistem filtriranja vode deluje?

  OPOMBA: Sistem ogrevanja je sposoben zvišati temperaturo za približno 0.5-1.5°C/h (1-3 °F/h) pri temperaturi okolice 20°C.
  Aktivnost:
  • Vaša nastavitev temperature je prenizka: Povišajte temperaturo na 40°C z uporabo gumbov za nastavitev temperature na nadzorni plošči
  (glejte poglavje DELOVANJE ČRPALKE v Uporabniškem priročniku)
  • Pritisnite gumb RESET: (glejte poglavje DELOVANJE ČRPALKE v Uporabniškem priročniku))
  • Temperatura okolice je prenizka: Na masažni bazen namestite pokrivalo in aktivirajte sistem ogrevanja.
  • Filtrski vložek je umazan: Očistite/zamenjajte filtrski vložek (glejte poglavje VZDRŽEVANJE v Uporabniškem priročniku).
  • Če ste že izvedli vse zgoraj navedene aktivnosti in se temperatura vode ne zviša, se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E12?

  Sistem je zaznal nekaj uhajanje vode v črpalki.
  Aktivnost: Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E11?

  Ni dovolj soli za dezinficiranje. Aktivnost: • Izključite in ponovno vključite črpalko.
  • Zaženite Hydro Jet System.
  • Postopno dodajajte 1lbs / 0.5kg soli v vodo.
  • Počakajte, dokler se sol ne raztopi.
  • Zaženite sistem klorinatorja za sol.
  • Če se alarm “E11” ponovno prikaže, ponovite zgornje korake.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E10?

  Dodano je bilo preveč soli ali izhlapelo je preveč vode. Aktivnost: • Izključite črpalko.
  • Izpraznite 20% vode in v bazen dodajte svežo vodo.
  • Ponovno vključite črpalko in ponovno zaženite sistem klorinatorja soli.
  • Če se alarm “E10” ponovno prikaže, ponovite zgornje korake.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E09?

  Gre za okvaro varovalke. Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E08?

  Težava z ročno ponastavitvijo termičnega izklopa. Aktivnost: Izključite črpalko in pritisnite Reset gumb, nato pa ponovno vključite črpalko. Če se alarm še vedno prikazuje, si v priročniku preberite poglavje gumb RESET. Za nadaljnja navodila se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E04?

  Temperatura vode je višja od 50ºC. OPOMBA: NE UPORABLJAJTE MASAŽNEGA BAZENA, ČE ČRPALKA PRIKAŽE TA ALARM.
  Aktivnost: Preverite temperaturo vode s termometrom.
  • Če je temperatura vode med 40ºC in 50ºC ali višja, izključite črpalko in počakajte, da temperatura vode pade na 38ºC. Nato lahko ponovno zaženete črpalko.
  OPOMBA: NE UPORABLJAJTE MASAŽNEGA BAZENA, ČE JE TEMPERATURA VODE VIŠJA OD 40ºC.

  • Če je temperatura vode pod 40ºC, ponovno zaženite črpalko – izključite in vključite črpalko. Če črpalka še vedno prikazuje alarm E04, je senzor za temperaturo okvarjen. Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E03?

  Temperatura vode je nižja od 4ºC. OPOMBA: NE UPORABLJAJTE MASAŽNEGA BAZENA, ČE ČRPALKA PRIKAŽE TA ALARM.
  Aktivnost: Preverite temperaturo vode s termometrom.
  • Če je temperatura vode nižja od 4ºC, izključite črpalko in počakajte, da temperatura vode doseže 6ºC in nato ponovno zaženite črpalko.
  • Če je temperatura vode nad 7ºC, ponovno zaženite črpalko – izključite in vključite črpalko. Če črpalka še vedno prikazuje alarm E03, je senzor za temperaturo okvarjen.
  Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E02?

  Sistem ne zazna vode, ki teče skozi črpalko. Ponovno zaženite črpalko – izključite in vključite črpalko. Položite vašo roko pred zgornji ventil v masažnem bazenu in pritisnite gumb za filtriranje vode. Preverite, če voda teče iz črpalke.

  • Če voda ne teče iz črpalke: Preverite, če so bili zapirni pokrovčki odstranjeni iz odprtin na vhodu/izhodu.
  Preverite, če so filtrski vložki zamazani.
  Preverite, če so cevi zaprte s čepi.

  • Če voda teče iz vstopne cevi in črpalka še vedno prikazuje alarm E02, je senzor za temperaturo okvarjen.
  Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E01?

  Senzor pretoka vode ni v pravilnem položaju ali je okvarjen.
  • Izključite črpalko in z eno roko pridržite črpalko, z drugo roko pa trikrat udarite po črpalki dovolj močno, da se notranje komponente stresejo.
  Vključite črpalko.
  • Če nadzorna plošča še vedno prikazuje alarm E01, se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča ne deluje?

  Nadzorna plošča ima samodejno zaklepanje, ki se aktivira po 5 minutah neaktivnosti. LED zaslon ima eno ikono: če je ikona ključavnice osvetljena, je nadzorna plošča zaklenjena.
  Aktivnost: Če želite nadzorno ploščo odkleniti, tiščite na gumb 3 sekunde. Če se nadzorna plošča ne odklene, ponovno zaženite črpalko – izključite in vključite črpalko.
  Če je težava še vedno prisotna, se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj se masaža po 30 minutah ustavi?

  Črpalka ima funkcijo samodejnega izklopa.

 • Kakšna je električna poraba črpalke?

  Filtriranje: 35±5W Ogrevanje: 2050W+5%/-10% Masaža 700-880 W Vodni curek: 1000-1200 W

 • Kakšne kemikalije je treba uporabiti za vzdrževanje vode?

  Prosimo obrnite se na vašega lokalnega dobavitelja kemikalij za vse informacije glede kemikalij za vzdrževanje. Dosledno upoštevajte navodila proizvajalca kemikalij.

 • Zakaj nadzorna plošča prikazuje E05?

  E05 pomeni, da je črpalka zaznala nekaj težav s priključkom senzorja za temperaturo ali pa so senzorji za temperaturo poškodovani. Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Kaj lahko storim, če se na nadzorni plošči prikaže E04?

  Preverite temperaturo vode s termometrom,
  • Če je temperatura vode med 40ºC in 50°C ali več, izključite črpalko in počakajte, da temperatura vode pade na 38°C, nato pritisnite Reset gumb (glejte poglavje DELOVANJE ČRPALKE v Uporabniškem priročniku) in nato ponovni vključite, da se črpalka ponovno zažene.
  OPOMBA: NE UPORABLJAJTE ČRPALKE, ČE JE TEMPERATURA VODE VIŠJA OD 40°C

  • Če je temperatura vode pod 40°C, izključite in vključite črpalko. Če črpalka še vedno prikazuje alarm E04, je senzor za temperaturo okvarjen.
  Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Kaj lahko storim, če se na nadzorni plošči prikaže E03?

  Preverite temperaturo vode s termometrom.
  • Če je temperatura vode nižja od 4ºC, izključite črpalko in počakajte, da temperatura vode doseže 10°C ter nato vključite in ponovno zaženite črpalko.
  • Če je temperatura vode višja od 4ºC, izključite in ponovno vključite črpalko. Če črpalka še vedno prikazuje alarm E03, je senzor za temperaturo okvarjen.
  Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Kaj lahko storim, če se na nadzorni plošči prikaže E02?

  Izključite in vključite črpalko in položite vašo roko pred zgornji ventil v masažnem bazenu. Nato pritisnite gumb za filtriranje vode, da preverite, če voda teče.
  • Če voda ne teče iz zgornjega ventila:
  Preverite, če so bili zapirni pokrovčki odstranjeni iz vstopne/izstopne cevi.
  Preverite, če so filtrski vložki zamazani. Preverite, če so v ceveh morebitne blokade.
  Če po opravljenem zgornjem postopku črpalka še vedno prikazuje alarm E02, se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

  • Če voda teče iz vstopne cevi:
  Prosimo, da se za nadaljnja navodila obrnete na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Kaj lahko storim, če se na nadzorni plošči prikaže E01?

  • Izključite črpalko. Z eno roko pridržite črpalko, z drugo roko pa trikrat udarite po črpalki dovolj močno, da se notranje komponente stresejo.
  • Vključite črpalko. Če nadzorna plošča še vedno prikazuje alarm E01, se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Zakaj nadzorna plošča ne deluje?

  Nadzorna plošča se po 5 minutah neaktivnosti samodejno zaklene. Na zaslonu lahko najdete dve LED z ikonami za zaklepanje/odklepanje. Če je ikona ključavnice osvetljena, je nadzorna plošča zaklenjena; če želite nadzorno ploščo odkleniti, tiščite na gumb za zaklepanje/odklepanje 3 sekunde. Videli boste, da se ikona za odklepanje vklopi in ikona za zaklepanje izklopi. Če nadzorne plošče ne morete aktivirati s tiščanjem na gumb za zaklepanje/odklepanje, izključite in nato ponovno vključite črpalko. Če nadzorna plošča tudi po tem, ko ste naredili vse navedeno, še vedno ne deluje, se za nadaljnja navodila obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center.

 • Kolikokrat na leto moram zamenjati vodo?

  To je odvisno od tega, koliko uporabljate bazen in kako skrbno ga pokrivate in vzdržujete pravilno ravnotežje kemikalij. Če se vodo v bazenu pravilno vzdržuje, mora zdržati čez celo poletno sezono. Prosimo, da se za podrobne informacije o kemikalijah obrnete na vašega lokalnega dobavitelja kemikalij za bazen, ki vam bo lahko svetoval, kako najbolje vzdrževati čistost vode vašega bazena.

 • Kolikšna je električna poraba črpalke?

  Miami, Vegas, Palm Springs, Monaco, Paris: Filtriranje: 50W Ogrevanje: 2000W Masaža: 800 W

 • Zakaj je moja črpalka tako hrupna?

  Če je masažni bazen nameščen preblizu stene, bo to povzročilo difrakcijo zvočnega valovanja (zaznavanje decibelov je višje od običajnega). V primeru, da ima stena valovito površino, je lahko difrakcija zvočnega valovanja še slabša. Da bi se izognili temu pojavu, je priporočljivo, da masažni bazen postavite daleč proč od sten.

 • Koliko decibelov oddaja delovanje črpalke?

  V odprtem prostoru, en meter oddaljeno od črpalke, vrednost v decibelih znaša: Filtriranje:≤60dB Ogrevanje:≤60dB Masaža:≤72dB

 • Kaj naj storim, ko voda mojega masažnega bazena postane umazana?

  Če je voda vašega masažnega bazena umazana, prenehajte z uporabo bazena in zamenjajte vodo. Umazanost v vodi povzročajo neraztopljeni delci. Razlog za motno vodo sta vodna kemija in filtriranje. Voda zahteva kemijsko vzdrževanje, zato se za nadaljnje informacije obrnite na vašega lokalnega dobavitelja bazenov.

 • Iz mojega masažnega bazena uhaja zrak ali voda; kaj naj storim, da to odpravim?

  Osušite območje, katerega je potrebno popraviti. Za popravilo uporabite močno krpico za popravilo ali PVC krpico in odstranite morebitne zračne mehurčke pod krpico. Iz krpice za popravilo izrežite krog, ki mora biti dovolj velik, da pokrije luknjo in prilepite krpico. Počakajte najmanj 12 ur, preden ponovno napolnite.

 • Ali lahko zaženem masažni sistem, ko je na masažnem bazenu nameščeno pokrivalo?

  Ne. V notranjosti masažnega bazena se lahko akumulira tlak zraka in lahko povzroči nepopravljivo škodo in/ali telesno poškodbo, če je pokrivalo za bazen nameščeno.

 • Ali je treba za moj masažni bazen tlačilko kupiti posebej?

  Ne. Masažni sistem je opremljen s cevjo za polnjenje, ki se lahko uporablja za napihovanje masažnega bazena. Edina izjema sta masažna bazena Monaco in Palm Springs Hydrojet, ki imata ločeno tlačilko.

 • Set filtra se težko odvije iz stene masažnega bazena; kaj naj storim?

  Odvijte set filtra z obema rokama in pazite na to, da odvijate z enakomerno močjo.

 • Ali obstajajo posebna navodila za uporabo gumba RESET?

  Da, obstajajo posebna navodila za uporabo gumba RESET. Če se temperatura, prikazana na nadzorni plošči, ni spremenila po 4-5 urah od aktiviranja sistema ogrevanja, uporabite tanek predmet, s katerim pritisnete gumb RESET in ponovno zaženite sistem ogrevanja. Sistem ogrevanja ne bo deloval, če je zunanja temperatura nad 40 ° C (104 ° F) ali če je bazen Lay-Z-Spa izpostavljen neposredni sončni svetlobi. V takih pogojih počakajte na hladnejši čas dneva, preden pritisnete gumb RESET; upoštevajte, da morate ponovno pritisniti gumb RESET vsakokrat, ko nastopijo zgornji pogoji.

 • Zakaj so vse lučke na nadzorni plošči ugasnjene in črpalka piska?

  Če pritisnete na gumb za testiranje, se pojavi nadzorna plošča, kot opisano zgoraj. To je normalno, ta piskajoči zvok vam sporoča, da je notranje testiranje zaključeno. Izključite in ponovno vključite črpalko in vaša črpalka je pripravljena za uporabo.

 • Kaj lahko storim, če se na nadzorni plošči prikaže “E08”?

  1). Temperatura vode je višja od 52℃. Preverite temperaturo vode s termometrom v primeru, ko je temperatura vode nad 52ºC. Ne uporabljajte bazena, vse dokler temperatura ne pade na 35℃, izključite črpalko ter z majhnim in tankim predmetom pritisnite gumb RESET na črpalki in nato ponovno vključite črpalko. 2). Če je zunanja temperatura višja od 40℃ ali če je črpalka izpostavljena neposredni sončni svetlobi, lahko notranja temperatura črpalke preseže 52℃, kar bo povzročilo, da se gumb RESET lahko sproži. Če se to zgodi, izključite črpalko in počakajte, da se črpalka ohladi, nato pritisnite gumb RESET in ponovno zaženite sistem ogrevanja. Opomba: E08 se pojavi pogosto, če je črpalka izpostavljena zgoraj opisanim okoljskim pogojem. V tem primeru je treba vsakokrat ponastaviti gumb RESET.

 • Kako lahko preverim, če je merilnik tlaka okvarjen?

  Vrednost na merilniku tlaka mora pasti na “0”, ko se motor izklopi. Če se to ne zgodi, se obrnite na vaš lokalni Bestway Aftersales Service Center za dodatna navodila.

 • Kakšno sol moram uporabiti?

  Uporabljajte samo sol natrijevega klorida (NaCl), ki je najmanj 99,8% čista. Sprejemljivo je tudi, če uporabite pelete soli za kondicioniranje vode (stisnjena oblika uparjene soli), vendar bo trajalo daljši čas, preden se raztopi. Bolj čista ko je sol, daljša bo življenjska doba in boljše bo delovanje klorinatorja. Nikoli ne uporabite jodirane ali rumeno obarvane soli (natrijev feocianid). Za podrobnejše informacije se posvetujte z vašim dobaviteljem soli.

 • Kako pogosto moram preverjati raven kemikalij v mojem bazenu?

  Tehnična ekipa Bestway priporoča, da raven kemikalij v bazenu testirate pred vsako uporabo vašega bazena.

 • Kako se očisti elektrolitsko celico, če je v njej apnenec?

  Če na ploščah iz titana opazite apnenec, jih takoj izperite z visokotlačno vrtno cevjo. Nikoli ne uporabljajte nobenega kovinskega orodja, ker bo to povzročilo praske na prevleki plošč, zaradi česar bodo plošče postale neuporabne. Če apnenca na ploščah ni možno odstraniti, ponovno namestite adapter za cev, pritrdite priključno cev in odklopite povratno cev za vodo iz bazena. Dvignite prosta konca dveh cevi navzgor v obliki črke “U”. Skozi cev nalijte jedilni kis v elektrolitsko celico in poskrbite, da so plošče iz titana 2-3 ure popolnoma potopljene v kis.

 • Kako se uporablja testne trakove Bestway® Test Strips?

  S testnimi trakovi se testira raven za “Prosti klor”, “pH” in “Skupno alkalnost”. Potopite en trak v vodo, ne več kot 46 cm (18 “) pod površino vode in ga nemudoma odstranite. Držite trak vodoravno 15 sekund, da preprečite kapljanje reaktanta iz ene testne blazinice na drugo. OPOMBA: Ne otresajte odvečne vode. Nemudoma primerjajte rezultate tako, da postavite 3 testne blazinice ob barvno skalo za enostavno primerjavo barv na steklenici s testnimi trakovi.

 • Upošteval(a) sem navodila za nastavitev časovnika, zakaj se kljub temu moj klorinator aktivira ob različnih časih tekom dneva?

  Samodejni status se preklopi v način pripravljenosti, ko klorinator Flowclear zaključi predvideni čas delovanja. V tem statusu lučka za napajanje sveti rdeče, vse druge lučke pa ugasnejo. Opomba: Ne dotikajte se nobenega gumba in/ali ne izklopite klorinatorja, ko je le-ta v stanju pripravljenosti; če to storite, bo potrebno ponastaviti samodejni status.

 • Kolikšna je električna poraba grelnika?

  Le-ta znaša 2,8kW/h.

 • Zakaj vstopni in izstopni ventili puščajo?

  A. Cevne objemke so zrahljane in jih je treba ustrezno pritegniti. B. O-obroč cevi ni v pravilnem položaju ali je poškodovan. C. Cev je pretrgana in/ali jo je treba zamenjati.

 • Zakaj je lučka za ogrevanje ugasnjena?

  Če je lučka za napajanje izklopljena, preverite vir napajanja. Če vir napajanja deluje, vendar lučka ostane ugasnjena, se obrnite na najbližji Bestway After Sales Service center za nasvet in pomoč.

 • Testnitrak se zdi vlažen, ali ga lahko uporabim?

  Testni trakovi reagirajo samodejno, kadar so izpostavljeni svetlobi, vročini, vodi ali vlagi, kar privede do netočnega rezultata testiranja. Prosimo odprite novo vrečko testnih trakov in ne pozabite med uporabo tesno zapreti steklenice. Nikoli ne odstranite paketa sušilnega sredstva iz steklenice.

 • Kako naj uporabim testne trakove Bestway?

  S testnimi trakovi se testira raven za “Prosti klor”, “pH” in “Skupno alkalnost”. Potopite en trak v vodo, ne več kot 46 cm (18 “) pod površino vode in ga nemudoma odstranite. Držite trak vodoravno 15 sekund, da preprečite kapljanje reaktanta iz ene testne blazinice na drugo. OPOMBA: Ne otresajte odvečne vode. Nemudoma primerjajte rezultate tako, da postavite 3 testne blazinice ob barvno skalo za enostavno primerjavo barv na steklenici s testnimi trakovi.

 • Kakšna je pravilna raven kemikalij za vzdrževanje čiste vode v mojem bazenu?

  pH vrednost: 7.4-7.6 Cianurna kislina: 30 – 50 ppm Prosti klor: 2 – 4 ppm Klorova spojina: 0 Alga: Trdota nevidnega kalcija: 200 – 400 ppm

 • Ali priporočate uporabo kemikalij za bazene?

  Da, priporočamo uporabo kemikalij za bazen, s katerimi se vzdržuje pravilno kemijo vode vašega bazena. Uporaba kemikalij lahko zmanjša pogostost menjave vode med sezono. Pomembno je, da dosledno upoštevate varnostna navodila, zapisana na dokumentih in embalaži kemijskih izdelkov.

SUPI (Standup Paddle Board) 9 vprašanj
Tehnični 0 vprašanj
Zračne blazine Flocked 10 vprašanj
Zračne blazine Fortech 8 vprašanj
No questions matching current filter